Guide: Sådan vælger du den rette webhosting


Måske var du ikke klar over, at der er flere forskellige former for webhosting. I denne artikel bliver du derfor klogere på fire forskellige former for webhosting, som du kan vælge til din hjemmeside. På den måde kan du få en basisviden, som gør det lettere for dig at bestemme hvilken, du skal vælge. Sidste punkt af artiklen kommer med nogle bud på, hvordan du bedst muligt vælger den form, der passer dig, og du får dermed lidt hjælp på vejen. Sådan her kan du bedst muligt få en hjemmeside ud i den virtuelle verden, hvor du måske skal sælge brugte biler, promovere en Dandomain rabatkode med gode tilbud eller oplyse andre om et bestemt emne.

4 forskellige webhosting-servere

Der er fire forskellige former for servere, når det angår webhosting. Disser hedder på engelsk Shared, Virtual Private Server, Dedicated, og Cloud Hosting, som er de samme betegnelser, vi bruger i denne artikel. Herunder kan du finde en kort beskrivelse af de fire former for webhosting.

• Shared hosting

Her vil din hjemmeside være gemt sammen med mange andre hjemmesider. Det kan være imellem hundrede til flere tusinde andre hjemmesider, du deler server med. Dette er for det meste et meget billigt alternativ, når det kommer webhosting.

• Virtual Private Server hosting

Her bliver en server opdelt i flere virtuelle servere, hvor hver hjemmeside bliver gemt på hver sin server, men i sidste ende deler de alle sammen server. Dette kan være det lidt dyrere valg, hvis ønsker mere speciel software.

• Dedicated Server Hosting

Her får du mest kontrol over den webserver, som din hjemmeside er gemt på. Det betyder også, at du lejer en server for dig selv, og det er dermed kun din hjemmeside, der er gemt på den ene server. Dette er dog den dyreste form for webhosting du kan vælge, men du får dog de mange muligheder med i købet.

• Cloud hosting

Med denne form for webhosting får du fuld kontrol over høj trafik på din hjemmeside. Det fungerer ved at en gruppe af servere arbejder sammen for at hoste flere hjemmesider. På den måde kan flere computere arbejde sammen for at bearbejde en høj trafik på en hjemmeside. Prisen vil være omkring det samme som for virtual private hosting.

Den rette webhosting for dig

Hvordan vælger du så denne rette form for webhosting, som opfylder dine behov? Vi anbefaler, at du blot stiller din potentielle webhoster et par spørgsmål, for det er den eneste måde, hvorpå du kan være sikker på, at de kan opfylde dine krav til webhosting.

Vi har givet dig en ide om, hvad det vil koste dig at vælge de forskellige typer af webhosting, men du er nødt til at undersøge, hvad det specifikke webhosting vil koste dig. Kun på den måde kan du finde ud af, om det er et beløb, som du kan være med til. Du kan ligeledes spørge, hvor meget kundehjælp, du kan få hos dem. Det kan for nogen være altafgørende, så hvis du er ny i dette, så kunne det muligvis være en god ide med en kundehjælp.

-